2015. ápr 28.

Ezért nem leszel soha sikeres az életben!

írta: Kugler Ádám
Ezért nem leszel soha sikeres az életben!


shutterstock_75920824.jpg 

Mi emberek egy dologban nagyon hasonlítunk egymásra. Mindannyian többre tartjuk magunkat a másiknál! Te is úgy gondolod, hogy sokkal okosabb, értékesebb, életrevalóbb vagy másoknál. A gondolkodásod ésszerűbb és logikusabb, a tetteid pedig megalapozottabbak és eredményesebbek.

Ha meglátsz egy pozitív állítást egy idézetbe csomagolva a Facebookon, akkor azt azonnal magadra vonatkoztatod!

"Ez a poszt rólam szól!"

Ha megpillantod például George Bernard Shaw híres idézetét miszerint " Az emberek két százaléka gondolkodik, három százalék azt gondolja magáról, hogy gondolkodik, és a maradék kilencvenöt százalék pedig inkább meghalna, mint hogy gondolkodjon"  akkor azonnal azonosítod magad a 2 százalékkal!

"Bizony, én gondolkodom! Körülöttem ugyan senki, de én igen!"

Ha látsz egy kiposztolt táblázatot, amelyben a sikeres és a sikertelen emberek tulajdonságai vannak felsorolva, akkor a negatív oldalra rá sem nézve csak a sikeres oldalt böngészgeted, majd fennhangon behazudod magadnak, hogy:

"Ez is megvan bennem, meg ez is, sőt még ez is! Minden megvan bennem a sikerhez! Mindig is tudtam, hogy különlegesebb vagyok mint a többiek!"

 

Engedj meg a rövidke kérdést!

Ha úgy gondolod, hogy valóban megvan benned mindaz, amit "lájkolsz" a neten, akkor miért nem vagy még sikeres? Miért nem tudtál semmilyen kézzelfogható, komoly eredményt sem felmutatni?

Talán azért, mert csak hazudsz magadnak? Talán csak becsapod önmagad és valójában nincs is meg benned az, ami a sikerhez feltétlenül szükséges?

Hiába kábítod magad azzal, hogy te különlegesebb vagy, mert ez nem igaz! Pontosan ugyan olyan vagy, mint az összes többi ember!

Átlagos!

Jajaj! Idehallom az egódat, ahogy visít!

"Átlagos? Én?"

Igen, és most meg is fogod tudni, hogy miért!

 

 

1. Nincs meg benned az akarat!

Nincs meg benned az izzó vágy a céljaid iránt! Te nem akarsz sikeres, boldog vagy gazdag lenni, csak szeretnél!  Hiába siránkozol és sajnáltatod magad a külvilág felé, a lelked mélyén elfogadtad a helyzeted. "Nem is olyan rossz igaz? Van egy házam, egy munkahelyem és a családomat is el tudom tartani úgy-ahogy!" Sem te, sem a környezeted nem motivál a változtatásra! Az álmaidat és a céljaidat még annyira veszed komolyan, hogy megmozdulj a megvalósításuk érdekében!

2. Nem vállalod a felelősséget a tetteidért!

"Már hogyne vállalnám?! Ma is lájkoltam vagy 4 képet, ami a felelősségvállalásról szólt" 

Most viccelsz ugye?

Te nem vállalod a felelősséget csak tudod, hogy vállalnod kéne! Ha nem így gondolod, akkor emlékezz csak vissza a mai napodra. Hányszor kented másra a felelősséget? Hányszor védted ki magad? Hányszor kellett magyarázkodnod és hány embernek panaszkodtál?

3. Lusta vagy, mint a föld!

Inkább eltűröd a sanyarú helyzeted, minthogy erőfeszítéseket tegyél a megváltoztatására! Olvasod a siker könyveidet, hallgatod az előadásaidat, látogatod a Facebook csoportokat, de hogy megvalósíts az olvasottakból bármit is................, az már nem a te asztalod. A lustaságod megfoszt mindentől, ami számodra fontos!

Cselekvés nélkül nincs semmi, ahogy te sem vagy senki!

4. Gyenge vagy!

Nem vagy képes arra, hogy elcsábulás nélkül végig vidd az aktuális diétádat!

Nem tudsz ellenállni még egy csokinak sem, ha meglátod az üzlet polcain!

Nem vagy képes úrrá lenni a lustaságodon!

Nem vagy elég fegyelmezett, hogy napról napra megtedd azt, ami elengedhetetlen a siker érdekében! Hiába tűzöl ki magad elé célokat, nem valósítod meg őket!

Ha az élet kioszt egy két pofont, egyből padlót fogsz!

Magadnak sem vagy képes parancsolni, de elvárod, hogy a gyermeked megfogadja a szavad! 

A kitartásodról pedig jobb is ha nem beszélünk. Ha valami nem úgy jön össze elsőre, mit ahogy kigondoltad, akkor ahelyett, hogy újra neki fognál, a sarokba vonulsz nyalogatni a sebeidet!

5. A semmiért vársz valamit!

A sikernek ára van, amit nem akarsz megfizetni! Nem vagy hajlandó a biztonságosnak vélt életed egy kis szeletét sem kockára tenni, hogy elérd az anyagi és az érzelmi függetlenséget! Ahogy azonban Ben Franklin mondta: "Aki a biztonságát a szabadsága elé helyezi, az egyiket sem érdemli meg!"

Nem vagy hajlandó még apró áldozathozatalra sem! Csak arra vársz, hogy egy kóbor kutya a szájában hozza neked a nyertes lottószelvényt

 

Az öt megállapítás összefoglalása: azért nem vagy se sikeres, se gazdag, mert egyszerűen nem akarsz az lenni!

 

A cikk végére azért csempésszünk be egy kis konstruktivitást is!

A siker kígyójának a feje az izzó vágy! Ha nincs meg benned az akarás, akkor nincs semmid! Ha megvan az izzó, égető vágy a sikerre, akkor olyan leszel, mint a szemellenzőt viselő ló. Csak előre! Csak a cél felé!

Ha megvan benned a vágy, az megteremti a siker többi összetevőjét is. Az akarat ösztönöz a lehetőségek kutatására. Megadja  a hitet, a kitartást, a fegyelmet, a terveket és a segítséget. A vágyra összpontosíts! Akard a sikert, jelentsen az számodra bármit is! Válj a gondolat rabjává! Legyen a szenvedélyed! Legyél megszállott! Ezáltal megkaphatsz bármit, amit csak akarsz!

Valóban különleges vagy? Akkor bizonyítsd be magadnak!

 

Ha érdekel az emberi természet és az emberi érzelmek valódi mozgatórugója, akkor kattints a képre!

 

ljsyd4soejzrsqrw1rrc-750x422.jpg 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

siker pozitív gondolkodás sikertelen a titok pozitív gondolatok a siker titka siker idézet siker idézetek