2015. aug 07.

Kiváncsi vagy miért nem tartod be a fogadalmaidat?

írta: Kugler Ádám
Kiváncsi vagy miért nem tartod be a fogadalmaidat?


unhappy-new-year-man.jpg
Amikor kezdjük érezni, hogy melegszik a talpunk alatt a talaj és itt az ideje végre változtatni, akkor általában fogadalmakat teszünk. " Végre lefogyok! Leteszem a cigit! Többet foglalkozom  a családdal! Most végre odateszem magam a munkahelyen" Ha nem történik valami radikális dolog év közben, akkor általában a fogadalmainkat Szilveszter éjjelén tesszük.

Az eredményesség tekintetében teljesen mindegy mikor teszel ígéretet önmagadnak, mivel úgysem tartod be.

A következőkben megismerheted az ígéreteid és fogadalmaid ürességének az okait.


1. Nincs meg benned az akarat!


Hiába tűzöd ki a célodat, amit fogadalomként tettél, ha nincs meg benned az izzó, égető vágy a megvalósítására. Mivel a legtöbben egy mélyen gyökerező szokástól szeretnének megszabadulni, így egyáltalán nincs könnyű dolguk.
További hátrány ha fogadalmunkat valaki más nyomására tettük, azonban saját elhatározásunkból nem is változtattunk volna a dolgainkon. Ha ez így van akkor eleve kudarcra vagyunk ítélve!

A belülről jövő késztetés, az izzó vágy cselekvésre ösztönző ereje nélkül megvagyunk lőve.

Vágyakozás nélkül nincs célkitűzés. Nincs tervezés. Nincs áldozathozatal. Nincs megvalósítás. Nincs semmi.

Vágynod kell a változásra, jelentsen ez számodra bármit is! Fejben kötelezd el magad, hogy kerül amibe kerül, de megvalósítod az elképzelésedet!

A problémának, mint láthatod az a forrása, hogy igazából nem is akarsz változtatni, vagy ha mégis, azt nem teljes elkötelezettséggel teszed.

Itt buknak el a legtöbben. Egyszerűen nem akarnak igazán változtatni!

Igazából itt be is fejezhetném a mondandómat, mert minden lényeges dolgot elmondtam. Azonban az ellendrukkereim ilyenkor szokták a fejemhez vágni, hogy "áááá ez nem ilyen egyszerű, az élet ennél bonyolultabb"

Az ő kedvükért boncolgatom még egy kicsit a témát.

Azonban nem lesz fájdalommentes.


2. Mindig a könnyű utat keresed!


Azzal tisztában kell lenned, hogy nem egyik napról a másikra jutottál abba a helyzetbe, ami miatt változtatásra kényszerülnél (ha akarnál). Így nem várhatod azt sem, hogy egy varázsütésre minden megváltozik körülötted. Ha el akarsz valamit érni, annak meg kell fizetned az árát.

A legegyszerűbb és legkönnyebb dolog kondi bérlet helyett 2 doboz hiper-szuper fogyasztó tablettát venni, ami pontosan annyit ér, mint az előtte kiadott 23 ezer másik.

Tudd, ha valamit használnak és működik, akkor nincs szükség másodikra, harmadikra, hatvanadikra.

Csak a tartós munkának van tartós eredménye! A könnyebb megoldások és a rövidebb utak csupán pünkösdi királyságot jelenthetnek.

Felejtsd el a 30 napos diétát! Tartós eredményért diétás életvitelt kell folytatnod!

Felejtsd el, hogy kigyúrod magad strandszezonra! Tartós eredményért az életviteled részévé kell tenned a folyamatos testmozgást.

Sajnálatos módon a mantráid sem segítenek, hogy jobban teljesíts a munkahelyeden.


3. Lusta vagy!

Mikor rádöbbensz, hogy a könnyű út nem vezet eredményre, inkább beletörődsz a helyzetedbe, mintsem valódi erőfeszítéseket tegyél a megváltoztatására! 

Inkább lebeszéled magad a változtatásról, és elhiteted magaddal, hogy nem is olyan rossz a helyzeted. Bebeszéled magadnak, hogy tulajdonképpen nincs is akkora probléma.

Ha meg kell mozdulni, az nagyon fárasztó tud lenni.

Még ha nem is látod (egyenlőre), de tudnod kell, hogy a  lustaságod megfoszt mindentől, ami fontos a számodra!



4. Fegyelmezetlen vagy!

Nem vagy képes arra, hogy elcsábulás nélkül végig vidd a kitűzött diétádat!

Nem tudsz ellenállni még egy csokinak sem, ha meglátod az üzlet polcain!

Nem vagy képes úrrá lenni a lustaságodon!

Nem vagy elég fegyelmezett, hogy napról napra megtedd azt, ami elengedhetetlen a siker érdekében! Hiába teszel ígéreteket és fogadalmakat, nem valósítod meg őket!

A fegyelmezetlenséged hátterében óriási szerepe van a mindent elsöprő vágyakozás hiányának. (Ezt egyébként minden pontnál elmondhattam volna)

Magadnak sem vagy képes parancsolni, de elvárod, hogy a gyermeked megfogadja a szavad!

Másokon nagyon egyszerű uralkodni, de egyszer próbáld ki  a magadon való uralkodást. Az már kihívás!

A kitartásodról pedig jobb is ha nem beszélünk. Ha valami nem úgy jön össze elsőre mint, ahogy kigondoltad, akkor ahelyett, hogy újra neki fognál és átgázolnál mindenen, a sarokba vonulsz nyalogatni a sebeidet!

Sokszor említettem (de nem lehet elégszer), hogy mindennek a kiindulópontja az akarat és az égő vágy. Mindent elérhetsz és megvalósíthatsz, ha igazán akarod.

Ha megvan benned a szilárd akarat és a teljes elköteleződés, akkor nem jelenthet problémát a fegyelmezetlenség, a lustaság, a döntésképtelenség vagy a meghátrálás.

Emellett semmi nem jelenthet számodra akadályt sem!

 

 

Ha többet is szeretnél tudni önmagadról és az emberi természetről, akkor kattints a képre az értékes, INGYENES ajándékokért!

 

stylecapture_2016-04-19_16-42-30_413.png

 

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

sikeres diéta vágyakozás rossz szokás újévi köszöntők újévi fogadalmak rossz szokások rossz szokások leküzdése rossz szokások elhagyása