2015. sze 28.

Az agyad a barátod vagy az ellenséged? Most megtudhatod!

írta: Kugler Ádám
Az agyad a barátod vagy az ellenséged? Most megtudhatod!

 

Nagyon érdekes ez az emberi agy!

Sosem tudom eldönteni, hogy barát, vagy ellenség? Egyszerűen nem tudom megérteni, hogy most, ez egy precíz eszköz (ahogy, a tudósok állítják), vagy egy lyukas fazék? (ahogy, az átlagember állítja)

99c9d80c-db11-4ea4-943b-e02a906fa00e.jpg

Az már biztos, hogy gondolati szinten képtelen a jelenben létezni! Folyton, vagy a múlt szemetes kukájában turkál vagy a jövő miatt aggódik. Bezzeg amikor hasznát akarnám venni, akkor cserben hagy! Csak kínkeserves úton tudom beletuszkolni az információt, amit természetesen rá három napra el is felejtek.

Mondjuk, ez is ékes bizonyítéka annak, hogy az agyad gondolkodásra van kitalálva, nem pedig adattárolásra!

Ha a stressz, és a folyamatos aggódások forrását keressük, akkor a gondolatainkban kell keresnünk a választ! A legtöbb ember csupán amiatt stresszes, és azért aggódik, mindig minden miatt, mert folyamatosan kínozza magát a saját gondolataival. Az esetek 99%-ában nem is lenne semmi okod idegeskedni vagy aggódni. Az agyad, és a gondolataid azok, amik nem hagynak még egy nyugodt pillanatot sem.

 

Egyfolytában olyan dolgokon rágod magad, amin nem tudsz változtatni. Folyamatosan felidézed a múltbéli sérelmeidet és rossz döntéseidet, ezzel arra kárhoztatod magad, hogy újra és újra átéled őket. És jobb ha tőlem tudod, hogy ezek a negatív gondolatok hatással vannak a döntéseidre, a cselekedeteidre, vagyis a mindennapi életedre.

 

Az agyad másik nagy kedvence a jövő miatti aggódás.

 

Azt ugye tudod, hogy olyan dolgokon idegesíted magad, amiknek a 99%-a soha az életben nem fog megtörténni!

 

Miért tartasz a jövőtől? Azért mert bizonytalan?

 

Naná, hogy azért!

 

 

Imádom a magyar nyelvet! A világ leggyönyörűbb és egyben legbeszédesebb nyelve!

Mit jelent az a szó, hogy félelem?

Fél elem!

Ez azt jelenti, hogy csak félig ismered az adott történést, vagy csak félig látod magad előtt a képet, míg a másik fele ismeretlen a számodra.

És milyen is az ember? Minden ismeretlen dologtól tart és fél!


Nem tudod mit hoz a holnap? Emiatt félsz?

Bizonytalannak, vagyis ismeretlennek érzed a helyzeted, például a munkahelyeden? Ezért stresszelsz?

A félelmeid mögött csupán az áll, hogy nem tudod pontosan mi is vár rád a jövőben.

A probléma akkor kezdődik, amikor az agyad megpróbálja összerakni a képet, vagyis megpróbálja kitalálni, hogy mi is lehet az az ismeretlen rész. Na ekkor születnek a legnagyobb katasztrófák! Az agyad csak olyan részekkel, történésekkel tudja kiegészíteni a fél elemet egésszé, ami összhangban áll a gondolkodásoddal, de legfőképp a hiteddel.

Ha te abban hiszel, hogy szegénynek születtél és szegényen is fogod leélni az életed, akkor ne csodálkozz azon, hogy az elméd a pénzhiány és nélkülözés képét vetíti eléd.

Ha abban hiszel, hogy semmilyen ráhatásod nincs az életedre, és az élet csak úgy megtörténik veled. Akkor ne csodálkozz, hogy az elméd a kiszolgáltatottság és tehetetlenség képét mutatja neked.

És mint tudjuk, a gondolataid szavakká formálódnak, a szavak pedig cselekedetekké!

Tehát, amire a legtöbbet gondolsz, azt kapod az élettől.

Azt tudd, hogy ha folyamatosan a nélkülözés, a kiszolgáltatottság, a céltalanság, az igazságtalanság és az akadályok gondolatai járnak a fejedben, akkor semmi nem jelenthet számodra megnyugvást. Lehetőségek ezrei mellett sétálhatsz el, nem fogod őket észrevenni! Ha ilyen negatív gondolatok kerítenek hatalmukba, akkor esélytelen, hogy boldog legyél!

Jó hír számodra, hogy képes vagy irányítani a gondolataidat. Megvan a lehetőséged, hogy arra gondolj, amire akarsz.

 

Kezdd azzal, hogy felejtsd el a múltat! Már rég nem létezik! Halott!

 

Minek aggodalmaskodsz a jövő felől? Az meg még nem létezik! És az a kép, amit az elméd vetít eléd, az nagy valószínűséggel soha nem is fog.

 

Persze tudom, mondani könnyű!

 

A feladatod, hogy lekösd a gondolataidat, hogy ne legyen lehetőségük elkalandozgatni. Mert pontosan tudjuk, hogy merre kalandozgatnának.

 

Találd meg azt a tevékenységet, ami képes olyan mértékben lekötni a gondolataidat, hogy esélyük se legyen a múltbéli, vagy épp a munkahelyi szemetes kukádban turkálni.

 

Mi lehet ez a tevékenység?

 

Sajnos, én ezt nem tudom megmondani! Ezt a meccset magaddal kell lejátszanod!

 

 

Azonban ne feledd! Hatalmadban áll, hogy szövetségest faragj az elmédből és a gondolataidból! És ezt bármikor elkezdheted. A saját érdekedben a legjobb lenne, ha MOST azonnal neki állnál.

Ha bármilyen célod is van az életben, akkor sem a múlt szemete, sem a jövő félelme nem állhat az utadba!

 

Ha többet is szeretnél tudni, akkor kattints a képre az értékes,

INGYENES ajándékokért!

 

stylecapture_2016-04-19_16-42-30_413.png

 

           

 

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Mentés

Szólj hozzá

stressz kezelése munkahelyi stressz stessz leküzdése az agyad hány százaléka